Stil maar wacht maar alles wordt nieuw

“Je kunt alleen komen bij een leven vanuit het hart wanneer je bereid bent alles wat in het nu geraakt en getriggerd wordt te erkennen en aanvaarden.”

Nieuwe toekomst

Stil maar wacht maar alles wordt nieuw, de hemel en de aarde. Stil maar wacht maar alles wordt nieuw, de hemel en de aarde. Dit kinderliedje zong ik als kleuter uit volle borst mee. Het beeld van de bloemen die niet meer dood gingen en de vogels die blijven leven maakte me vrolijk en blij.
Tegelijkertijd dacht ik: “Hoe kan dat dan? Dat is toch niet mogelijk hier op aarde?”

Nu, bijna 40 jaar later, geloof ik dat deze toekomst inderdaad gaat komen. De Tzolkin is in mijn persoonlijke ontwikkeling een instrument gebleken waarmee ik voor mezelf de hemel op aarde kan creëren. We zitten met ons allen in een overgangstijd waarin we alles nieuw mogen maken. Dit lukt wanneer we het oude, ego-gebaseerde denken en handelen loslaten en nieuw gedrag ontwikkelen waarbij hoofd en hart verbonden zijn met elkaar. Leven vanuit het hart brengt harmonie, heelheid, vrijheid en energie.

Leven vanuit je hart

Wat het leven van ons vraagt, is ons open te stellen voor het NU. Alleen in het ‘hier en nu’ kun je jezelf helen en kun je gehoor geven aan de verlangens vanuit je hart. Je leeft vanuit je hart wanneer je bij dat wat je doet een JA voelt. Paradoxaal genoeg gaat leven in het NU en jezelf helen óók over de momenten waarop je een NEE voelt. Je kunt alleen komen bij een leven vanuit het hart wanneer je bereid bent alles wat in het nu geraakt en getriggerd wordt te erkennen en aanvaarden. Dit is wat hoort bij het gaan van de weg vanuit het hoofd naar het hart. Het ego (hoofd) voelt liever geen pijn of boosheid. Het is bang om ….

Lees meer over de kracht en mogelijkheden vanuit de oer-eigenschap Blauwe Hand via de link over mijn nieuwste artikel erover.

Stil maar wacht maar alles wordt nieuw

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.