AYAM Training & Paardencoaching

Mei 2018 start de AYAM [I-AM] training die begeleid wordt door Sandra Bolte van Tzolkind en Laura Reichgelt van Way4you. In een reeks van blogs voor ouders, leerkrachten basisschool, docenten voortgezet onderwijs en doorverwijzers in het kader van PGB en WMO, vertellen we wat deze unieke training voor kinderen vanaf 11 -14 jaar inhoudt. Het doel van deze training is om kinderen goed voor te bereiden op de transitie van basisschool naar middelbare school: zelfverzekerd naar (of in) de brugklas.

Wie ben ik en wie is de ander?

Dit zijn vragen die we beantwoorden samen met de kinderen in onze training.
Ons startpunt is het IK-KOMPAS, gebaseerd op de Maya-kalender. Vanuit de geboortedatum geeft het IK-KOMPAS het kind informatie over het plan van zijn ziel. Hiermee krijgt hij inzicht over de scheppingsenergie, kernkwaliteit, levensthema, hulpbronnen en bedoeling.
Deze AYAM training biedt kinderen de gelegenheid door middel van DOEN (spel, bos, dier & fun), ERVAREN en LEREN meer over zichzelf uit te vinden. Een van deze DOEN activiteiten is samen met pony’s.

Paardencoaching

Pony’s zijn groepsdieren. Ze zijn graag met meerdere bij elkaar en staan bekend als een zeer vredelievend dierensoort. In de wilde natuur zijn het dieren waarop gejaagd wordt door roofdieren. Paarden zijn planteneters en trekken in hun natuurlijke omgeving dagelijks zo’n 30 kilometer rond op zoek naar het lekkerste gras, water en beschutting.
Pony’s hebben een zeer verfijnde non-verbale communicatie met elkaar. Immers teveel of een te hard geluid kan betekenen dat ze gespot worden door een roofdier. Deze verfijnde communicatie bestaat onder andere uit spierspanning, gezichtsuitdrukking, geur en ademhaling.
In de interactie tussen kinderen en pony’s is dit dan ook de wijze van communiceren die ze gebruiken om ons te ‘begrijpen’. Veel van de communicatie gebeurt bij kinderen onbewust. Als ze iets spannend vinden, gaat automatisch de hartslag omhoog, wat de ademhaling versnelt. Sommige kinderen ademen meer vanuit de borst dan vanuit de buik. Al deze signalen ‘begrijpt’ een pony. En daar reageert een pony op. Er ontstaat interactie tussen de pony en het kind. De wijze waarop deze interactie gebeurt, geeft bewustwording aan het kind over zijn reactie die ontstaat bij de pony. Door te DOEN, ERVAART het kind de reactie van de pony, waardoor hij LEERT over zichzelf.

Ervaren paardencoach

Paardencoach Laura Reichgelt werkt regelmatig individueel met kinderen en volwassenen met pony’s en paarden waardoor de veiligheid gewaarborgd is. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring met paarden, zowel vanuit de hippische sport als vanuit persoonlijke – & teamcoaching.

Informatieavond

In mei 2018 start de AYAM training. De informatieavond wordt in februari/maart gepland. Aanmelden voor de informatieavond of vragen over de training kunnen gestuurd worden aan het e-mailadres: ayamtraining@gmail.com.

Geplaatst in Geen categorie en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *