Bewust in de Brugklas

Hoofd, hart, lichaam en ziel zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Elk mens is een holistisch wezen. Toch lukt het veel mensen niet om het leven te creëren dat past bij hun verlangen. Keer op keer stoten ze hun neus aan dezelfde steen. Dat je gepest of genegeerd wordt, blijft terugkomen in je leven. Dat je woedend wordt, terwijl je dat niet wilt, blijft je leven bepalen binnen je gezin. Dit komt door je onderbewuste. Die stuurt zeker 70% van je handelen aan in je leven.
Het kan ook anders!

Creatiekracht

Wij zijn enorm krachtige (co)creators van ons eigen leven. Een proces dat dag in dag uit doorgaat. Een groot deel van ons creatieproces is echter onbewust, waardoor we vaak dezelfde ervaringen naar ons toe trekken en niet snappen dat we niet verder komen in ons leven of dat er niets verandert ook al willen we dat heel graag. Dat kan dus anders.
Creatie begint met het perspectief waarmee je in het leven staat. Alles valt en staat met datgene waar je van overtuigd bent. Hoe beter je in staat bent om je innerlijke overtuigingen te herkennen, hoe bewuster je kunt gaan creëren. Hierdoor kun je simpelweg andere ervaringen naar je toe gaan trekken. Veel ouders leven vanuit het principe: Wat wil ik van het leven?
We stellen doelen voor onszelf, vinden dat we aan allerlei zelf opgelegde en maatschappelijke “normen” moeten voldoen en verliezen daarbij de verbinding met onszelf uit het oog.
Hoe zou het zijn als je de vraag als volgt stelt: Wat wil het leven van mij?
Dit is een heel ander uitgangspunt, dat veel meer ruimte geeft voor wat zich wil ontvouwen in je leven. Een enorme uitdaging in een wereld waarin crises, competitiedrang en steeds grotere verdeeldheid aan de orde van de dag lijken te zijn.
Het is belangrijk om te oefenen met focussen en voelen. Omdat de meeste van ons vooral logica gebruiken als wegwijzer, is (jezelf) voelen een uitdaging. Als ik tegen je zeg dat ik iemand heb ontmoet met wie ik een geweldige klik heb, met wie ik op een zelfde golflengte zit, weet je precies wat ik bedoel. Zo werkt het met creatie. Om dingen naar je toe te trekken die je graag wilt, is het van belang om jezelf op een zelfde golflengte te brengen. Dat vraagt om jezelf kennen, om focus en om vertrouwen te hebben in het leven.

Ik heb een aantal stappen op een rijtje gezet die je kunnen helpen om hier beter een afstemming in te vinden:

Maak contact met je lichaam (Rode Slang)

Je lichaam is het instrument waarmee je hier op aarde creëert. Het is belangrijk om je lichaam te kennen, te weten hoe het reageert. Als iets fijn voelt zal je lichaam zich openen, ontspannen. Als iets niet fijn is, trekt het samen, verkramp je. Vind je het lastig om contact te maken met je lijf, begin dan simpel. Voel of je warme of koude handen hebt, warme of koude voeten. Waar zit je adem. Oefen dat een paar keer per dag. Niks aan veranderen, gewoon waarnemen zonder oordeel.

Herken vanuit welk gevoel je creëert (Rode Maan)

Het universum reageert niet op wat je zegt, maar op wat je bedoelt. Wat naar je toekomt is een antwoord op de frequentie die je uitzendt. Vaak als je iets wilt veranderen of iets nieuws wilt creëren, is je beginpunt een gevoel van tekort. Er is iets niet in je leven, wat je wel graag wilt. Of dat nu gaat over geld, relatie, werk of iets anders. Als je een gevoel van tekort hebt, zul je meer tekort naar je toetrekken. Doe eerst innerlijk werk om je gevoel over je situatie te veranderen.

Een voorbeeld uit mijn praktijk
Er komt een leuke sportieve man van een jaar of 28 in de praktijk. Hij wil graag een relatie, maar het lukt niet. Ik vraag hem waar hij het meest met zijn aandacht zit. Het willen hebben van een relatie of het ontbreken ervan in zijn leven. Dat lijkt hetzelfde, maar is beduidend anders. Ik vertel hem dat de vrouw die hij zoekt uiteraard al rondloopt. Wat is er nodig om haar uit te nodigen in zijn leven? Ik vraag hem zijn focus te verschuiven van het ontbreken van de relatie in zijn leven naar voelen hoe het zou zijn als de relatie er is. Deze vrouw uit te nodigen in zijn leven. Het daarna los te laten en niet meer mee bezig te zijn. Het leven zijn werk te laten doen. Er verschuift iets in hem. Hij beseft dat hij door de focus op zijn overtuiging dat deze speciale persoon er niet is, haar ook echt buiten de deur houdt. Ik gaf hem als huiswerk mee om gewoon voor het slapen gaan even te voelen hoe het is om een fijne vriendin te hebben. Geen details in te vullen, alleen maar even verbinding maken met het gevoel. Hij kwam na drie weken naar me toe om te vertellen dat hij een vriendin had.

Voel en Focus (Gele Mens)

Focus op je goed voelen, doe waar je blij van wordt. Dat stuit vaak op weerstand omdat je zo veel moet van jezelf. Maar dat wat je vindt dat moet in je leven, kun je op twee manieren doen: met een gevoel van weerstand of van liefde. Sommige situaties in je leven kun je niet één, twee, drie veranderen, maar wel het gevoel dat je erover hebt. Neem eens twee verschillende emoties in gedachten bijvoorbeeld verwarring en helderheid of vrijheid en afhankelijkheid. Als je een moment van stilte neemt en die twee uitspreekt, kun je dan een verschil waarnemen in je gevoel? Wat voelt het meest fijn? Focus op dat fijne gevoel en het zal groter worden. Dat is bewust kiezen voor hoe je je wilt voelen.

Ontvang (Witte Wereldoverbrugger)

Laat los hoe jij vindt dat wat je graag wilt naar je toe moet komen. Hoe het eruit moet zien, waar het moet zijn en wanneer het er moet zijn. Dat is een uitdaging in een wereld waarin we opgevoed zijn met controle. Het universum heeft veel wonderlijke manieren om iets naar je toe te brengen, die je met je hoofd niet kunt bedenken. Ontspan. Hiermee open je jezelf om te ontvangen en te herkennen wat jouw volgende stap is. Het wordt dan veel makkelijker om je intuïtie en gevoel te volgen.

De grootste valkuil (Gele Ster)

Jezelf vergelijken met anderen. Daar gaat het niet om. Leven is geen competitie. Ieder mens levert een unieke bijdrage aan deze wereld en heeft een uniek levenspad. Je kunt het echt niet fout doen. Alles wat er op dit moment in je leven is, helpt je om te groeien, jezelf te ontdekken en de stappen te zetten die jij graag wilt.

Allerbelangrijkste (Witte Hond)

Leer om van je zelf te houden. Blijf trouw aan je eigen gevoel, wat je ook leest, hoort of ziet van anderen. Niemand kent jou beter dan jijzelf. Het is mijn overtuiging dat we hier zijn om te ontdekken dat we in essentie Liefde zijn en alles wat niet aan deze Liefde gelijk is in ons zelf, te omarmen. Hoe meer je van jezelf houdt, hoe makkelijker het leven wordt. Creëren vanuit Liefde opent de deuren die jij wilt dat opengaan. Waarom? Liefde is onze creatiekracht!

Bovenstaande stappen zijn een leidraad, die je met vallen en opstaan zult doorlopen en je steeds meer eigen kunt maken. Dit leidraad sluit aan bij het gedachtegoed van de Maya’s die binnen de AYAM Training een plek heeft. Medio mei start deze Brugklastraining voor kinderen en jongeren tussen de 11 en 14 jaar. Wil je er meer over weten? Kom naar een informatieavond op woensdagavond 21 februari, dinsdagavond 27 maart of dinsdagavond 24 april. Je kunt er hier meer over lezen.

Hartelijke groet,
Laura en Sandra

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *