Weerbaar worden? Wees oké met je anders zijn!

Je kind maakt binnenkort de overstap naar de brugklas? Je kind staat voor een grote verandering en je vraagt je af of hij het aankan? De meeste ouders geven hun kind dan op voor een training waarin ze allerlei trucjes en kunstjes leren met betrekking tot sociale vaardigheden of weerbaarheid. Mijns inziens kan dit tijdelijk helpen maar raakt het niet de kern. Je kunt je kind namelijk veel beter helpen door hem te verbinden met zichzelf, zijn ware natuur! Vanuit verbinding met die kern zal hij elke verandering aankunnen en fluitend doorlopen. Weerbaarheid van binnenuit noem ik dat. Hoe je daar als ouder je steentje in kunt bijdragen, lees je in dit artikel.
Wat is weerbaar zijn?
Wanneer je wilt dat je kind weerbaarheid ontwikkelt, kun je twee dingen doen. Je zoekt daarbij…

 

http://www.pioniersmagazine.nl/weerbaar-worden-wees-oke-anders/

 

 

Geplaatst in Geen categorie en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *