Spirituele Intelligentie

Twee belangrijke waarden in mijn leven zijn ‘groeien’ en naar je ‘hartswijsheid’ luisteren. Ik vind het belangrijk om dat in mijn leven te doen waar ik ècht blij van wordt omdat dit me energie en voldoening geeft.

Gisteren heb ik iets nieuws gedaan waar ik heel erg blij van werd. Ik was namelijk gevraagd om een in de ochtend een gastmodule Spirituele Intelligentie te verzorgen binnen de leergang Op en Top Leiderschap van Servant Leadership Solutions. Zelf voelde ik me, naast mijn enthousiasme, ook wat onzeker en sceptisch over mijn rol als trainer binnen het bedrijfsleven. Ik vroeg me af of ik dit wel kon en had zo nog een aantal belemmerende overtuigingen.

Ondanks deze onzekerheid en angst, wist ik dat ik moest gaan en het, wanneer ik het op mijn eigen manier zou doen zou lukken. Voor dat ik het wist was het half 1 en zat mijn optreden als gastdocent erop. Gedreven heb ik verteld over het belang van zelfonderzoek, leven in het nu, de weg gaan van je hoofd naar je hart en het ontdekken van het waarom in je leven. Dit gaf me zoveel energie!

Om half 1 kwam de vraag uit de groep of ik niet na de lunch kon doorgaan. Ze vonden het zo inspirerend en er vielen zoveel kwartjes!
Dit heb ik gedaan en zo heb ik een prachtige dag kunnen verzorgen. In afstemming met de groep zijn we in de middag vooral praktisch bezig gegaan in het ontdekken van hun uitdager, maatje, valkuil, ruggensteun en allergie in het leven. Allemaal bedoeld om te worden wie je werkelijk bent en vandaaruit vorm aan je leven te geven.

Alle onzekerheden en belemmerende overtuigingen heb ik kunnen laten varen. Nogmaals vond ik een bevestiging over hoe zuiver en magisch de Maya-kalender in elkaar zit. Voor mij is het namelijk dit levensjaar de bedoeling om onbevreesd op pad te gaan en mijn veilige haven te verlaten.
Ik schrijf dit om te delen dat groei altijd buiten je comfortzone ligt. Dat je nieuwe mogelijkheden en kracht in jezelf kunt ontwikkelen, dat het energie geeft om vanuit je passie te werken en dat wanneer je groeit in bewustzijn, en steeds dichter vanuit je eigen hart gaat werken, nieuwe wegen voor je geopend worden!

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *