Puur ZIJN & Mindfulness

‘Hoe kan ik meer ontspanning in mijn leven vinden? Hoe kan ik meer rust en geluk in mezelf vinden? Hoe sta ik meer in mijn kracht? Is dat wat jij zou willen? Dan is deze Puur ZIJN & Mindfulness training echt iets voor jou!

De Puur ZIJN & Mindfulness training is een mix van ACT (Acceptance & Commitment Therapie), Positieve psychologie, Mindfulness en Heartfulness. De eerste stap is vooral gericht op acceptatie en goed omgaan met al wat is. Je leert bovendien hoe je de dingen die je doet met goede aandacht kunt doen en ook hoe je een gezonde verhouding krijgt tussen je gedachten (ego) en je emoties en gevoel (hart). Spiritualiteit betekent voor ons dat we geloven dat het leven ons wil helpen en ondersteunen. Hierin gaan we in deze training wat verder dan louter mindfulness en aanwezig zijn. We gaan ook letten op synchroniciteit, leren zien hoe het leven ons wil steunen en helpen. Ook voor mensen met (kenmerken van) ADHD, ADD, Autisme spectrumuitdagingen enz is deze cursus zeer geschikt.

Einstein zei het al: ‘Je kunt een probleem niet oplossen op met de denkwijze die het heeft veroorzaakt’. De oplossing zit in het vinden van een nieuwe manier van ervaren en kijken. Je hebt het nodig om je bewustzijn te verruimen.

De dingen die je tegenkomt in je leven, roepen bepaalde gevoelens en emoties op die op hun beurt weer gestoeld zijn op eerdere ervaringen, waardes en overtuigingen. Hoe je daarmee omgaat kan vervolgens weer bepalend zijn voor het vervolg van je leven. Deze gevoelens, emoties en gedachten willen je ten diepste helpen (ook al doen ze dat niet altijd). Het aanvaarden, onderzoeken en beïnvloeden van dit alles is vaak nodig om tot effectief gedrag en meer geluk te komen. Ook aanvaarden van pijn en moeiten van het leven hoort daarbij. Veel van wat we als ongewenst ervaren hoort simpelweg bij het leven. Als je het herkent dat je vaker tegen een bepaald probleem loopt, dan is deze training vast wat voor jou.
Leer ‘zijn’ met alles wat er is en haal het beste uit jezelf en het leven.

Je ontdekt in deze Puur ZIJN & Mindfulness training:
• Hoe je vanuit meer acceptatie en bereidheid omgaat met lastige gedachten en gevoelens.
• Hoe het leven je vraagt om alles wat er is te omarmen.
• Hoe je verstand minder belangrijk gemaakt wordt.
• Hoe je meer mindful je dingen doet.
• Hoe je meer gaat aanschouwen wat er speelt in en om je heen en dat je een keuze hebt in hoe je hiermee omgaat.

INHOUD

Deze training omvat 8 groepsbijeenkomsten. Elke bijeenkomst vindt ’s avonds plaats en is verbonden aan een werkboek. Het is belangrijk om naast deze avonden ook in je dagelijks leven tijd vrij te maken en de oefeningen en huiswerkopdrachten te doen.
De training kent 4 pijlers die zijn gekoppeld aan de mentale, fysieke, emotionele en spirituele ontwikkeling.
De eerste 2 bijeenkomsten zijn gekoppeld aan je fysieke intelligentie. Hierbij horen thema’s als (zelf)vertrouwen, beginnen, moed hebben, in je kracht staan.
De 3e en 4e bijeenkomst zijn gekoppeld aan de emotionele intelligentie. Hierbij horen thema’s als communicatie, betekenisvol zijn, hartswijsheid en helderheid.
De 5e en 6e bijeenkomst zijn gekoppeld aan de mentale intelligentie. Hierbij horen thema’s als openheid, authentiek zijn, flow, humor en transformeren.
De laatste 2 bijeenkomsten zijn gekoppeld aan de spirituele intelligentie. Hierbij horen thema’s als bewustzijn, focus, scheppingskracht, harmonie, wijsheid en compassie.

Je leert in het NU, vanuit een nieuw perspectief, betekenis aan de situatie te geven. Je gaat vanuit meer aandacht leven waardoor je keuzevrijheid terugkomt. Dit brengt rust en een positief proces dat nog lang na deze training door kan werken.

INVESTERING

Je investering als particulier voor deze training is 360 euro. Voor bedrijven is dit exclusief BTW.

WAAR

Puur Therapie & Coaching, Beethovenlaan 226, 7442 HH in Nijverdal

WANNEER

Donderdagavond: 20 juni, 4 juli, 29 augustus, 11 september (=woensdag), 26 september, 10 oktober, 24 oktober en 7 november 2019 van 19-21 uur

AANMELDEN

Mail bij interesse of vragen naar info@puurtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06 24702587. Wil je eerst een kennismakingsgesprek, bel dan ook even.