Het Innerlijk Kompas

Voor ouders en volwassenen die vanuit verbinding met hun innerlijk kompas stuurman van hun leven willen worden!

Sta je op een kruispunt, wil je een nieuwe richting inslaan en weet je niet hoe de knoop moet doorhakken? Wil je meer vanuit balans leven en nu eindelijk eens stoppen met meer te geven dan te ontvangen? Ervaar je in je werk dat je niet op je plek bent, maar hoe je dan wel zin geeft aan je carrière is je een raadsel? Het INNERLIJK KOMPAS geeft richting en inzichten voor een betekenisvol en beter leven!

Door te luisteren naar je Innerlijk Kompas weet je wanneer het juiste moment is om actie te nemen. Door te handelen vanuit je Innerlijk Kompas weet je vanuit welke waarden je je richting kunt bijstellen. Je koerst minder vanuit je hoofd en meer vanuit je intuïtie en gevoel. We zijn allemaal bedoeld om onze eigen plek in te nemen hier op aarde. Om vanuit verbinding met je eigen kern jouw dromen waar te maken. Hoe je dat doet, lees je in jouw persoonlijk Innerlijk Kompas.

Het plan van je ziel

Ontdek jouw ‘bouwplan’ voor dit leven vanuit de wijsheid van de Maya’s! Het Innerlijk Kompas is vanuit hun kalender, de Tzolkin, geschreven. Vanuit je omgerekende geboortedatum ontdek je hoe jij vorm aan je leven geeft. Je herinnert je de diepere betekenis van je bestaan.

In dit kompas lees je over jouw talenten en mogelijkheden. De eigenschappen die hierbij horen, kun je steeds bewuster gaan beleven; zowel de licht-en schaduwkant. Het leven vraagt je deze beide kanten in jezelf te omarmen. Je bent de stuurman van je eigen leven en dit kompas geeft je de mogelijkheid bewust die stap te zetten die je verder brengt op je levensreis.

De inhoud

Je (kern)kwaliteit is met de toon die erbij hoort, verbonden aan jouw innerlijke kracht. Dit is de creatieve potentie die in je leven tot bloei wil komen.

Bij je thema horen de moeilijke gebeurtenissen die je in het leven meemaakt. Dit zijn de lessen (vanuit de schaduwkant), die als een rode draad door je leven lopen. Het leven vraagt je vanuit de lichte kant te gaan handelen. Vanuit de juiste intentie zul je aantrekken wat bij jouw bouwplan en bedoeling hoort!

Je doel is je bestemming op aarde vinden. Je loopt dan je eigen levenspad en kunt je doel elke dag opnieuw ervaren. Je kunt je licht- en schaduwkanten leren integreren en transformeren.

Je hebt vier hulpbronnen om je kernkwaliteit heen, die ieder op zijn eigen manier, ondersteuning bieden zodat jij helemaal in je kracht komt. Je gids, maatje, uitdaging en ruggensteun zorgen er met elkaar voor dat jij je midden (en balans) vindt. Om daadwerkelijk nieuw gedrag in te kunnen zetten, vraagt je ruggensteun, die verbonden is met je blinde vlek, om integratie in jezelf.

Het NU

Het Innerlijk Kompas is verbonden met je dagelijks leven. De gebeurtenissen die je in je leven meemaakt, zijn niet willekeurig. Klopt jouw richting nog? Hoe verhouden ze zich tot je kompas? Of geeft dit kompas aan dat je vanuit jouw waarden je koers mag bijstellen? Omarm de zon en schaduw. Neem de regie over je eigen leven en word zoals jij bedoeld bent. Stroom mee in verbinding met de grote kosmische bron, Hunab Ku.

De illustraties in de Innerlijke Kompassen zijn gemaakt door Jeaan de Bont. Dit kompas is een persoonlijk boekje dat je er regelmatig in je leven weer bij zult pakken voor inzicht en persoonlijke groei.