Lezing Gezinsgeluk

A father said to his son: ‘Be careful where you walk.’ The son responded: ‘You be careful, I walk in your footsteps’.

‘In deze lezing neem ik jullie mee naar de wereld van je kind. Het onderwerp waar ik niet over uitgesproken raak, is de belevingswereld van kinderen. Zij leven vanuit het eenheidsbewustzijn en kennen in hun eerste levensjaren nog geen dualiteit. Hierdoor denken ze niet in goed of fout, mooi of lelijk, dik of dun. Kinderen leven in het nu en accepteren wat er is. Ze volgen hun verlangen en zijn in verbinding met hun omgeving. Ik vraag me hardop af: In hoeverre accepteren wij wat er is, zijn we een positief rolmodel voor onze kinderen en durven we van hun wijsheid leren?

In deze lezing staat de oude spirituele zienswijze van de Maya’s centraal. Vanuit hun filosofie ontstaat een nieuwe kijk op jezelf en het leven. Deze filosofie wordt gecombineerd met de eigentijdse principes van Servant Leadership. Deze vorm van ‘dienend leiderschap’ heeft zijn weg binnen het bedrijfsleven gevonden. Ik geloof dat het tijd is om dit ook binnen de hulpverlening aan kinderen vorm te geven. Door op een andere manier naar onze kinderen te kijken ga je de weg van minder doen naar meer zijn. Na deze lezing is ‘je visie op jezelf èn je kind voorgoed verandert. Je weet, door het beste uit jezelf te halen, hoe jij kunt bijdragen aan het gezinsgeluk bij anderen. Niet op de manier waarop je denkt, maar vanuit nieuw denken en kijken.’

Zo wordt leven vanuit verbinding met jouw pure kern een motor in je leven, die je helpt eruit te halen wat er in zit. Je innerlijk kompas wijst je hierbij de weg. Alles begint met bewustzijn.

Wanneer

Zaterdag 23 maart 2019 van 15.00 tot 17.00 uur.

Waar

Tzolkind, Beethovenlaan 226 in Nijverdal.

Ik kom ook graag naar je locatie toe! Vraag naar de mogelijkheden.

Entree

25 euro

Aanmelden of informatie

info@tzolkind.nl of bel: 06-42639632