Tzolkind

Omdat kinderen niet onthouden wat je ze probeert te leren. Ze onthouden wie je bent.

Het doel van Tzolkind is een nieuwe kijk op het gezinsleven en op puur mens ZIJN brengen. Voorbij je identificatie met je vader-of moederrol biedt Sandra kennis en inzicht over echt en hecht ouderschap. Tzolkind is een opvoedfilosofie waarbij je niet of nauwelijks gebruik maakt van belonen of straffen. Het gaat over imperfect en eerlijk durven zijn. Mens zijn met alles erop en eraan. Vanuit de dialoog een positief rolmodel worden. Grenzen en kaders stellen maar ook vrijheid en vertrouwen durven geven. Een ouder zijn die zijn kind ècht ziet. En daarvoor weet dat het nodig is dat hij zichzelf eerst echt gaat zien. Hierbij staat de Maya-kalender centraal. Deze biedt ouder èn kind inzicht in wie je werkelijk bent en wat je bedoeling is hier op aarde. Het is Sandra’s missie dat kinderen gezien en gehoord worden vanuit hun kern en zo hun eigen plek binnen het gezin in kunnen nemen. Investeer in je ouderschap want onze kinderen zijn de toekomst!

Tzolkind biedt:

  • Zijnskunde voor iedereen die puur en onbevangen wil leven met het-kind-in-zichzelf.
  • Unieke workshops, lezingen, trainingen en persoonlijke begeleiding die een frisse wind voor opvoeders brengen:
  • Met speciale aandacht voor o.a. het doorbreken van rolpatronen en worden van een positief rolmodel binnen het gezin vanuit de verbinding: nature, nurture en ziel.
  • Met de Maya-kalender en Servant-Leadership als uitgangspunt
  • Gericht op méér dan alleen het aanleren van een methode/trucje en ontwikkelen van (communicatie)technieken
  • Ouders, onderwijskundigen en jeugdprofessionals worden zich bewust van hun waarden, overtuigingen en emoties. Ze ontdekken het effect op het totale systeem en leren hoe ze vanuit een verruimd bewustzijn kunnen bijdragen aan gezinsgeluk.
  • Activiteiten in diverse prijsklassen waardoor het voor iedereen haalbaar is om te ontdekken wat Tzolkind voor hem of haar kan betekenen.

‘Je kind wil niets liever dan zichzelf zijn: gehoord en gezien worden zoals hij is en daarvoor heeft hij JOU nodig!’

Over de Maya-kalender (Tzolkin)

De Tzolkin is de kalender van de Maya’s. Hierin vind je 4 kleuren, elke kleur hoort bij een windrichting en is verbonden met de Hunab K’u (de Bron). Bij elke kleur horen 5 zonnezegels. Die staan voor de oer-eigenschappen (mogelijkheden) die deel van jou uitmaken. Deze kunnen vanuit zowel de lichte- als schaduwkant geleefd worden.

Bij elke zonnezegel hoort een toon. Dit is een scheppingsenergie die met de maan te maken heeft en daar zijn 13 verschillende van. Elke toon staat voor een unieke creatiekracht.

In totaal bestaat de kalender uit 20×13=260 verschillende zonnezegel-toon combinaties. Leven vanuit verbinding met deze kalender brengt je in een natuurlijke flow.

• Je doet minder uit wilskracht maar meer vanuit moeiteloosheid en synchroniciteit.
• Er ontstaat meer innerlijke rust en harmonie.
• Je verbindt je mentale ontwikkeling aan je emotionele, fysieke èn spirituele ontwikkeling.
• Je wordt de regisseur van je leven.
• Je wordt zoals je bedoeld bent.

Elke dag is er een energie vanuit de Tzolkin voelbaar op aarde. De zon brengt ons elke dag een andere kleur. Of het nu bewolkt is of niet, elke dag staan we in verbinding met de kracht en kleur van een zonnezegel. Ze wisselen elkaar af in de volgorde: rood – wit – blauw – geel. Dit is een cyclus van 4 dagen die zich keer op keer herhaalt. Daarnaast leven we o.a. ook in een 13-daagse, 260-daagse en nog grotere cycli. Elk levensjaar van jezelf is verbonden aan een speciale zonnezegel en toon.

Meer over mijn missie met TzolKind kun je hier in dit interview met het Pioniersmagazine van augustus 2016 lezen.

De kompassen en het NU

Naast dat je je dagelijks op de energie kunt afstemmen en het verbindt met wat je in je dagelijks leven ervaart, kun je er ook vanuit je omgerekende geboortedatum naar kijken. Dan ontdek je je talenten en mogelijkheden, waarvan ik een klein gedeelte in het IK-KOMPAS en Innerlijk Kompas heb beschreven. Door te kijken waar de energie van de dag, resoneert in jouw kompas en/of groeigolf, ga je begrijpen wat de functie van de trigger/gebeurtenis in jouw leven is voor jou persoonlijk. En dat je een keus hebt in hoe je ermee omgaat. Dit is de kracht van de Maya-kalender!

Klik daar voor de flyer → Tzolkind flyer zonder snijrand

Lees hier meer over de missie en visie.

Klik hier als je meer wilt lezen over Tzolkind & de media.

Klik hier als je meer wilt lezen over de kinderzonnezegels.

Klik hier als je meer wilt lezen over de tonen (creatie-energieën).

Klik hier als je wilt lezen wat anderen over Tzolkind vertellen.