Tzolkind

‘Het mooiste dat je kunt worden, is je PURE zelf’.

Over de Maya-kalender (Tzolkin)

De wijsheid van de Maya’s, die beschreven staat in één van hun kalenders (de heilige Tzolkin) is een krachtig systeem om jezelf mee te helen. Deze, best lastige materie, heeft Sandra vertaald naar kinderen en gezinnen. Van daaruit is Tzolkind geboren!

In deze kalender vind je 4 kleuren, elke kleur hoort bij een windrichting en is verbonden met de Hunab K’u (de Bron). Bij elke kleur horen 5 zonnezegels, in totaal zijn er dus 20. Ze staan voor de oer-eigenschappen (kwaliteiten) die deel van jou uitmaken en in verbinding staan met de zon. Deze kunnen vanuit zowel de lichte- als schaduwkant geleefd worden.

Bij elke zonnezegel hoort een toon. Dit is een frequentie die met de maan verbonden is en daar zijn 13 verschillende van. Met elkaar vormen ze een creatiecyclus.

In totaal bestaat de kalender uit 20×13=260 verschillende zonnezegel-toon combinaties. Leven vanuit verbinding met deze kalender zet je zelfhelend vermogen aan en brengt je in een natuurlijke flow.

• Je doet minder uit wilskracht maar meer vanuit overgave en synchroniciteit.
• Er ontstaat meer innerlijke rust en harmonie.
• Je verbindt je mentale ontwikkeling aan je emotionele, fysieke èn spirituele ontwikkeling.
• Je wordt de stuurman van je leven.
• Je wordt zoals je bedoeld bent.

Elke dag is er een energie vanuit de Tzolkin voelbaar op aarde. De zon brengt ons elke dag een andere kleur. Of het nu bewolkt is of niet, elke dag staan we in verbinding met de kracht en kleur van een zonnezegel. Ze wisselen elkaar af in de volgorde: rood – wit – blauw – geel. Dit is een cyclus van 4 dagen die zich keer op keer herhaalt. Daarnaast leven we o.a. ook in een 13-daagse, 260-daagse en nog grotere cycli. 

Meer over mijn missie met TzolKind kun je hier in dit interview met het Pioniersmagazine van augustus 2016 lezen.

De kompassen en het NU

Naast dat je je dagelijks op de energie kunt afstemmen en het verbindt met wat je in je dagelijks leven ervaart, kun je er ook vanuit de astrologie en je geboortedatum naar kijken. Dan ontdek je je bestemming en Goddelijke blauwdruk, die ik het IK-KOMPAS en Innerlijk Kompas heb beschreven. Door te kijken waar de energie van de dag, resoneert in jouw kompas / plan van je ziel, ga je begrijpen wat de functie van de trigger/gebeurtenis in jouw leven is voor jou persoonlijk. En dat je een keus hebt in hoe je ermee omgaat. Dit is de kracht van de Maya-kalender!