Tzolkind

Omdat kinderen niet onthouden wat je ze probeert te leren. Ze onthouden wie je bent.

Over de Maya-kalender (Tzolkin)

De wijsheid van de Maya’s, die beschreven staat in hun kalender (Tzolkin) is een middel om de transformatie van je hoofd naar je hart te maken.

De Tzolkin is de heilige kalender van de Maya’s. Hierin vind je 4 kleuren, elke kleur hoort bij een windrichting en is verbonden met de Hunab K’u (de Bron). Bij elke kleur horen 5 zonnezegels. Die staan voor de oer-eigenschappen (mogelijkheden) die deel van jou uitmaken. Deze kunnen vanuit zowel de lichte- als schaduwkant geleefd worden.

Bij elke zonnezegel hoort een toon. Dit is een scheppingsenergie die met de maan te maken heeft en daar zijn 13 verschillende van. Elke toon staat voor een unieke creatiekracht.

In totaal bestaat de kalender uit 20×13=260 verschillende zonnezegel-toon combinaties. Leven vanuit verbinding met deze kalender brengt je in een natuurlijke flow.

• Je doet minder uit wilskracht maar meer vanuit overgave en synchroniciteit.
• Er ontstaat meer innerlijke rust en harmonie.
• Je verbindt je mentale ontwikkeling aan je emotionele, fysieke èn spirituele ontwikkeling.
• Je wordt de stuurman van je leven.
• Je wordt zoals je bedoeld bent.

Elke dag is er een energie vanuit de Tzolkin voelbaar op aarde. De zon brengt ons elke dag een andere kleur. Of het nu bewolkt is of niet, elke dag staan we in verbinding met de kracht en kleur van een zonnezegel. Ze wisselen elkaar af in de volgorde: rood – wit – blauw – geel. Dit is een cyclus van 4 dagen die zich keer op keer herhaalt. Daarnaast leven we o.a. ook in een 13-daagse, 260-daagse en nog grotere cycli. Elk levensjaar van jezelf is verbonden aan een speciale zonnezegel en toon.

Meer over mijn missie met TzolKind kun je hier in dit interview met het Pioniersmagazine van augustus 2016 lezen.

De kompassen en het NU

Naast dat je je dagelijks op de energie kunt afstemmen en het verbindt met wat je in je dagelijks leven ervaart, kun je er ook vanuit je omgerekende geboortedatum naar kijken. Dan ontdek je je talenten en mogelijkheden, waarvan ik een klein gedeelte in het IK-KOMPAS en Innerlijk Kompas heb beschreven. Door te kijken waar de energie van de dag, resoneert in jouw kompas en/of groeigolf, ga je begrijpen wat de functie van de trigger/gebeurtenis in jouw leven is voor jou persoonlijk. En dat je een keus hebt in hoe je ermee omgaat. Dit is de kracht van de Maya-kalender!

Klik daar voor de flyer → Tzolkind flyer zonder snijrand

Lees hier meer over de missie en visie.

Klik hier als je meer wilt lezen over Tzolkind & de media.

Klik hier als je meer wilt lezen over de kinderzonnezegels en tonen.

Klik hier als je wilt lezen wat anderen over Tzolkind vertellen.