Missie en visie

Tzolkind brengt vanuit ZIJNSKUNDE en de verschillende MAYA-producten een frisse wind binnen gezinnen. De wijsheid van de Maya’s helpt kinderen opgroeien tot speelse, vrije en zelfbewuste mensen. De oude spirituele Mayatraditie wordt gecombineerd met o.a. de eigentijdse principes van Servant Leadership (Dienend Leiderschap). Kinderen vragen om acceptatie, vertrouwen en veiligheid. Ze willen zichzelf ZIJN! Sandra daagt volwassenen die met kinderen omgaan uit om een nieuwe, brede visie te ontwikkelen. Met behulp van de wijsheid van de Maya’s ga je de weg van het hoofd naar het hart. Zo ontstaan gezinssystemen waarbinnen harmonie en gezinsgeluk de basis is.

ZIJNSKUNDE is er voor jezelf en de ander. Het is Sandra’s missie dat ouders leren hoe ze vanuit zelfliefde de regie hebben zonder naar machtsmiddelen hoeven te grijpen. Tzolkind brengt inzicht over waarom je bij elkaar bent. Je ontdekt de spiegel en de weg naar meer puurheid. Je wordt zoals je bedoeld bent. Als ouder leef je je kind op een positieve manier voor. Vanuit deze nieuwe omgang met elkaar draagt dit bij aan een gezinsleven waarin liefde, respect en gelijkwaardigheid centraal staan.

Sandra inspireert en begeleidt samen met haar man Hans Bolte, ouders, pedagogen, onderwijskundigen en jeugdprofessionals door het geven van lezingen, dagtraining, workshops of coaching. Investeren in jezelf is investeren in onze kinderen. Zij zijn de toekomst!

Visie

Steeds meer ouders en kinderen lopen vast in de gangbare, westerse manier van opvoeden. Kinderen raken steeds verder van zichzelf vervreemd. Veel ouders staan in een overleefstand en proberen te voldoen aan de verwachtingen van onze prestatiegerichte maatschappij. Meer dan ooit hebben onze kinderen open en inspirerende ouders nodig. Ouders die zich verantwoordelijk voelen voor het transformeren van de heersende verouderde systemen naar nieuwe toepassingen.  Die het geluk niet buiten zichzelf zoeken maar de weg naar binnen gaan. Dit zijn pionierende ouders die het beste in zichzelf en hun kind naar boven halen. Die vanuit zelfliefde hun eigen plek innemen, ook al betekent dat dat ze hiervoor van de gebaande paden af moeten gaan. Ouders die durven loslaten en vanuit overgave leven in het nu. En hierbij bovenal niet vergeten te genieten.