Missie

Het is mijn missie om kinderen en jongeren te laten opgroeien als zichzelf. Hun pure zelf! Hiervoor hebben ze open en bewuste volwassenen nodig. Volwassenen die de weg naar binnen gaan en zo een positief rolmodel voor kinderen worden. Vanuit de oude Mayafilosofie ontstaat een nieuwe, brede visie op het leven. Zo zijn we samen op weg naar een wereld die wèl werkt.

Tzolkind is voor kinderen ontstaan vanuit de Tzolkin (Maya-kalender). Al snel bleek het ook het kind in volwassenen aan te spreken. Hierdoor biedt het jong en oud bewustzijn over het plan van je leven. Je ontdekt het waarom van de gebeurtenissen in je leven. Je kind is niet voor niets bij je gekomen. Toeval bestaat niet. Jullie zijn samen zodat je van elkaar kunt leren.

 • Ga de weg van je hoofd naar je hart.
 • Ontwikkel jouw ongekende mogelijkheden.
 • Bekrachtig jouw unieke kern.
 • Geef zin aan je leven.
 • Word een positief rolmodel voor je omgeving.
 • Breng balans in jezelf en je gezin.

Tzolkin

De Tzolkin is de kalender van de Maya’s. Hierin vind je 4 kleuren, elke kleur hoort bij een windrichting en is verbonden met de Hunab K’u (de Bron). Bij elke kleur horen 5 zonnezegels. Die staan voor de oer-eigenschappen die deel van jou uitmaken. Deze kunnen vanuit zowel de lichte- als schaduwkant geleefd worden.
Bij elke zonnezegel hoort een toon. Dit is een scheppingsenergie die met de maan te maken heeft en daar zijn 13 verschillende van. Elke toon staat voor een unieke scheppingskracht.

In totaal bestaat de kalender uit 20×13=260 verschillende zonnezegel-toon combinaties. Leven vanuit het gedachtegoed van deze kalender brengt je in een natuurlijke flow.

 • Je doet minder uit wilskracht maar meer vanuit moeiteloosheid.
 • Er ontstaat meer innerlijke rust en harmonie.
 • Je verbindt je mentale ontwikkeling aan je emotionele, fysieke èn spirituele ontwikkeling.
 • Je ontwikkelt een nieuwe, brede visie op jezelf en de werkelijkheid.
 • Je wordt de regisseur van je leven.
 • Je levert een bijdrage aan een wereld die wèl werkt.

Elke dag is er een energie vanuit de Tzolkin voelbaar op aarde. De zon brengt ons elke dag een andere kleur. Of het nu bewolkt is of niet, elke dag staan we in verbinding met de kracht en kleur van een zonnezegel. Ze wisselen elkaar af in de volgorde: rood – wit – blauw – geel.  Elke 4 dagen opnieuw leven we deze cyclus. Keer op keer herhaalt die zich. En daarnaast leven we ook nog (bewust of onbewust) in grotere cycli.

Meer over mijn missie met TzolKind kun je hier in dit interview met het Pioniersmagazine van augustus 2016 lezen.

IK-KOMPAS en het NU

Naast dat je je dagelijks op de energie kunt afstemmen en het verbindt met wat je in je dagelijks leven ervaart, kun je er ook vanuit je geboortedatum naar kijken. Dan ontdek je je talenten en mogelijkheden, waarvan ik een klein gedeelte in het IK-KOMPAS heb beschreven. Door te kijken waar de energie van de dag, resoneert in jouw kompas en/of geboortegolf, ga je begrijpen wat de functie van de trigger/gebeurtenis in jouw leven is voor jou persoonlijk. En dat je een keus hebt in hoe je ermee omgaat. Dit is de kracht van de Tzolkin!