Over Sandra

‘Kinderen van deze tijd het meer dan ooit nodig hebben om zichzelf te kunnen zijn. Om gehoord en gezien te worden vanuit hun unieke talenten en mogelijkheden.’

Sandra heeft een passie voor kinderen en alles wat bijdraagt aan vernieuwing, vrijheid en harmonie. Vanuit haar werk als leerkracht in het Speciaal Onderwijs én haar ervaring als moeder van inmiddels puberzonen, ontdekte ze de puurheid en wijsheid van kinderen.
Als Kinder-en Jeugdtherapeut en coach startte ze in 2013 haar praktijk Puur Therapie en Coaching. Samen met haar man begeleidt ze nu kinderen en volwassenen bij het opheffen van blokkades en het puur worden wie je bent.

Dit kreeg in 2017 een vervolg binnen haar nieuwe bedrijf Tzolkind. Vanuit haar nieuwe passie voor de Maya-Tzolkinkalender heeft ze het IK-KOMPAS, prenten-leerboek, Innerlijk Kompas, krachtkaarten, gezins-leefplan en Innerlijk TzolKind Spel ontwikkeld. Vanuit deze producten helpt Sandra je het waarom van de gebeurtenissen in je leven te begrijpen zodat je kunt worden zoals je bedoeld bent.

Ze ontdekte dat jezelf zijn en zingeving, ‘een missende schakel’ binnen de kindercoaching, (jeugd)hulpverlening en onderwijs is. Veel volwassenen kijken wel vanuit de mentale, emotionele of fysieke ontwikkeling (hoofd, hart en handen) maar hebben geen interventie die ze voor de spirituele ontwikkeling kunnen inzetten. Scholen vinden het belangrijk, om naast de cognitieve ontwikkeling, een kind tot zelfstandigheid en autonomie op te laten groeien. Tzolkind biedt met het gedachtegoed van de Maya’s een tool die een kind blijvend kan gebruiken zodat hij zijn plek in de maatschappij kan vinden.

‘Kinderen hebben open en bewuste volwassenen nodig die vanuit een brede visie kijken naar zichzelf en het leven. Vanuit de Mayafilosofie traint en begeleidt ze volwassenen in hun ontwikkeling naar authenticiteit en groei. Hierbij zijn hoofd, hart, lichaam én ziel verbonden met elkaar. Door het transformeren van de schaduwdelen en onverwerkte emoties in jezelf word je een positief rolmodel voor je kind. Door jezelf te helen en zin aan je leven te geven, bied je hem een stabiele en vruchtbare bodem waarop hij kan opgroeien tot zichzelf.’

Vanuit het moederbedrijf PUUR biedt ze één op één (systemische) begeleiding aan kinderen en volwassenen. Coaching is ook mogelijk via Skype.

In 2007 heeft ze het diploma Basisvorming Opleiding Psychotherapie ECP en Medische Basiskennis gehaald.

In 2010 heeft ze bij BGL de 3-jarige Post-HBO opleiding Kinder-en Jeugdtherapie afgerond.

Daarnaast heeft ze certificaten voor Rots en Water en EMDR gehaald.

‘Ook jouw leven biedt je een spiegel van wat zich onbewust binnen in jou afspeelt. Onderzoek en herontdek jezelf. Bij de bewustwording hiervan ondersteun ik je graag tijdelijk. Tzolkind is samen bouwen aan een nieuwe aarde die wèl werkt. Onze kinderen zijn de toekomst en hebben bewuste en open volwassenen nodig’.

In Lak’ech,

Sandra (Geel Zaad toon 9)