Dagtraining Innerlijk Kind

Hoe zou het zijn als je een positief rolmodel voor je kind bent en dat je door je ‘zijn’ het plezier weer terugvindt? Hoe zou het zijn als je, met meer bewustzijn en energie, makkelijk kunt uitstralen naar je omgeving en hierdoor balans creëert voor jezelf en je gezinsleden? Stel je voor dat je vanuit meer begrip voor je emoties een ‘moedermens’ voor je kind wordt. Op een manier die niet op de rol van moeder zijn lijkt. Een manier die echt en puur is. Je krijgt er positieve communicatie en energie van. Je kunt makkelijker omgaan met weerstanden. Ook jij kunt die krachtige, authentieke opvoeder zijn die zin geeft aan zijn leven en die van de ander.  

Bekrachtig je ouderschap 
door het eenheidsbewustzijn van de Maya’s.

“Wanneer je wilt begrijpen wat je kind van jou nodig heeft, begin dan met het met beide handen aangrijpen van het kind in jezelf. Wanneer jij beseft wat de boodschap van je emoties is, kom je los van je identificatie met je moederrol en ga je de weg van het hoofd naar het hart. Iets mooiers kan je kind zich niet wensen”
-Sandra Bolte-

Wat leer je in deze training?

• Je leert de vier intelligentie ontwikkelingsniveaus in jezelf (her)kennen
• Je leert wat de boodschap van jouw emoties is;
• Je leert de basisuitgangspunten van de Tzolkin (Maya kalender) en wat jouw mogelijkheden zijn;
• Je maakt kennis met een andere manier van het aankijken tegen weerstanden;
• Je ontdekt de samenhang tussen jou en je kind;
• Je leert hoe je een positief rolmodel kunt zijn.

Herken je dit?

*  Je kinderen hebben veel ruzie. Je hebt al van alles geprobeerd, zoals een beloningssysteem of straffen maar niets lijkt te werken. Je wordt er moedeloos van. De sfeer is slecht en je bent moe van telkens weer die ruzies.
* Je kind huilt veel. ’s Nachts houdt hij je uit je slaap. Hij is angstig en ook overdag snel prikkelbaar. Je geeft hem vaker op z’n kop dan je lief is. Je voelt je er rot onder en ziet zijn zelfvertrouwen minder worden.
* Je kind heeft een diagnose. Hij heeft autisme, ADHD of ADD. Elke dag is er wel een boze bui. Vaak zomaar uit het niets. Je negeert het of gaat er tegen in. Maar het lijkt niet te helpen. Je twijfelt over medicatie. Eigenlijk wil je het liever niet maar wat zijn de alternatieven?
* Je bent moe en verliest snel je geduld. Voordat je het weet, schreeuw je tegen je kind. Je weet dat het niet goed is maar je kunt niet anders. Je voelt je onmachtig en tekortschieten. Je snakt naar een aanpak die werkt en waardoor jij, èn je kind, je weer goed gaan voelen!

Vind de sleutel naar geluk in jezelf…

Je Innerlijk Kind

Het ‘Innerlijk Kind’ is een term binnen de hulpverlening die hoort bij de emoties in jezelf die je liever niet wilt voelen of zien. Voorbeelden hiervan zijn angst, schaamte, schuldgevoel, woede of eenzaamheid. Dit zijn emoties die je in je verleden (kindertijd) hebt opgelopen en toen niet aan kon. Je hebt ze moeten verdringen om je staande te kunnen houden. In het heden kunnen ze, door een trigger, weer ‘opploppen’, net zolang je deze emotie erkent en heelt in jezelf. Vanaf dan hoef je de les ervan niet meer te ervaren en kun je vanuit de lichte kant, de kracht, verder leven.

Omarm de zon en de schaduw in jezelf

Je ontdekt in deze basistraining wat de boodschap is van de emoties die je liever kwijt dan rijk bent. Je kind is hierbij van onschatbare waarde. Hij nodigt je uit om HEEL mens te zijn, om jouw oer-eigenschappen in bloei te zetten. Hij ziet jouw belemmeringen en prikt daarin. Hij merkt het wanneer je niet oprecht bent en je gevoelens niet uit. Na deze workshop laat je de behoefte los om je anders voor te doen dan je bent. Jij en je kind zijn 1 en spiegelen elkaar immers. De manier waarop je in contact met je innerlijk kind staat, zie je weerspiegelt in je eigen kind. Jouw kind is een andere jij. Als je hem afwijst, wijs je ook jezelf af. Wanneer je van hem geniet, geniet je ook van jezelf. Wanneer je je kind echt wilt begrijpen, begin dan met het aangrijpen van je innerlijk kind.

Inhoud

Deze dag biedt je een gestructureerd programma op basis van de 20 oer-eigenschappen van het Innerlijk TzolKindSpel die jij ter beschikking hebt om vanuit de lichte-en schaduwkant te leven.
* vanaf 9.15 uur: ontvangst met koffie/thee
* 9:30 – 11:00 blok rood: De samenhang vanuit de overtuigingen die bij jouw oer-eigenschappen horen en de werkelijkheid binnen je gezin.
* koffiepauze
* 11:30 – 13:00 blok wit: De 4 basis-intelligenties en het belang van balans hiertussen.
* lunchpauze
* 14:00 – 15:30 blok blauw: Werken met verlangens en het veranderen van je mindset.
* koffiepauze
* 16:00-17:00 blok geel: En nu het complete plaatje. Zelf voelen en zelf snappen hoe het werkt tussen jou en je kind. Casusbesprekingen.

In het werkboek, dat je na afloop mee naar huis krijgt, lees je aanvullende informatie over je 20 oer-eigenschappen met hun zon- en schaduwkant. Bij elke eigenschap vind je een opdracht die je na afloop thuis ondersteunt in het helende proces dat op gang is gekomen. 

Klik daar voor de flyer → DAGTRAINING INNERLIJK KIND zonder snijrand

Wie

Deze dagtraining is geschikt voor ouders/jeugdprofessionals die zichzelf, èn hun kind/cliënt, beter willen leren kennen.

Waar

Praktijk Puur Therapie en Coaching, Beethovenlaan 226, 7442 HH in Nijverdal.

Wanneer

Zaterdag 9 maart 2019: 09.30-16.00 uur. Vanaf 9.45 uur ben je welkom en staat de koffie/thee klaar.

Lunch

De koffie, thee en lunch is inbegrepen. 

Investering

144 euro (incl. BTW) en werkboek voor ouders (excl. BTW) voor professionals. 

Opgeven

Wil jij ook je ook het gezin veranderen van binnenuit?

Ik werk in kleine groepen van 3 tot 5 personen zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Geef je dus snel op want VOL=VOL. Mail naar info@tzolkind.nl

Mocht de groep groter worden, dan wijken we (in overleg) uit naar een andere locatie en is Hans Bolte er als tweede trainer bij.

Reviews

* Het was een informatieve, intensieve, ontluisterende en bijzondere dag. Dankjewel voor de spiegel die je me voorhield.
* Ik heb fijne en (h)eerlijke levenslessen mogen ontvangen.
* Sandra heb ik ervaren als een integer en liefdevolle vrouwmens. Een en al luisterend oor en geduld. En… wat een doorleefde en doorvoelde kennis heb jij.

Klik hier voor de algemene voorwaarden die op deze dagtraining van toepassing zijn.