Innerlijk Kompas

‘Het lukt me maar niet om zin en vervulling te vinden. Ik geloof dat er een reden is waarvoor ik hier ben maar blijf maar in cirkeltjes draaien. Ik verlang zo naar balans en gezinsgeluk’.

Ben jij een zoekende volwassene en herken jij je hierin?

Hoe word ik trouw aan mezelf? Regelmatig stel je jezelf deze vraag. Binnen je gezin word er veel van je gevraagd. De kinderen eisen je aandacht op. Wellicht dat je deze week een uurtje voor jezelf hebt kunnen plannen, maar hoe gaat dit de volgende week?

‘Wat kan ik nog meer doen om meer ruimte voor mezelf te krijgen?’ Je partner zit niet lekker in zijn vel, je vriendin heeft je nodig. Je staat voor iedereen klaar en probeert alles zo goed mogelijk te doen. Wat je ook probeert, een wandeling, een nieuwe baan, verhuizen, meer sporten of vaker naar de sauna, het levert niet de innerlijke rust en de balans op waar je zo naar verlangt.


Je voelt je vol in je hoofd. Je hebt een druk leven maar haalt er steeds minder voldoening uit.

Je bent altijd maar met de ander bezig. Steeds weer sta je voor hen klaar. Je geeft je eigen grenzen niet aan.

Je staat niet op eigen benen. Jij en je partner zijn afhankelijk van elkaar. Je voelt je onzeker.

 Je bent snel boos en reageert fel op iets kleins. Ondanks goede voornemens blijf je in een negatieve cirkel draaien.

Je leest veel zelfhulpboeken gericht op persoonlijke ontwikkeling. Ondanks dat lukt het niet om echt lekker van het moment te kunnen genieten.

En terwijl je weet dat geluk niet in een groot huis, prestatie of een snelle auto gevonden kan worden, lukt het je niet om anders in het leven te komen staan.


Toch geloof ik dat het voor jou ook mogelijk is om zingeving en innerlijke rust te vinden.

Einstein zei het al: ‘Je kunt een probleem niet oplossen op met de denkwijze die het heeft veroorzaakt’. De oplossing zit dus in het vinden van een nieuwe manier van denken en kijken.

Je hebt het nodig om je bewustzijn te verruimen.

Ik zie het leven als een spel. En zodra je de ‘wetten’ van het spel kent en op een positieve manier gebruikt, dan gaat er echt wat veranderen in en om je heen. In mijn Innerlijk Kompas Programma ontdek je de spelregels. Je leert hoe je ze op jouw eigen unieke manier kunt toepassen zodat je in het jaar dat voor je ligt balans in jezelf vindt.

Stap voor stap leer je hoe je vorm aan je eigen leven geeft. Meer en meer kom je in overeenstemming met jouw innerlijk kompas en handel je naar waar jij voor staat. Je ontdekt wie je echt bent en handelt consequent vanuit de waarden die hierbij horen. Zelf gebruik ik deze manier van leven ook bijna dagelijks en het is niet voor niets dat mensen regelmatig aan me vragen: ‘Hoe komt het dat je er zo stralend en jong uitziet!’


Word de creator van je eigen leven en gebruik de creatiekracht dat in jouw INNERLIJK KOMPAS beschreven staat. Stem je af op de creatiecyclus van de Maya’s en geef je leven, in verbinding met jouw groeigolf en bedoeling, stap voor stap vorm.


Binnen ons gezin heb ik veel van onze kinderen geleerd. Zij ‘dwongen’ me met hun hooggevoeligheid, verteringsproblemen en voedselintoleranties om ‘naar binnen’ te gaan. Ik ontwikkelde mijn intuïtie en stemde me af op mijn eigen ingevingen. Steeds minder luisterde ik naar de goedbedoelde adviezen van anderen. Steeds meer durfde ik te vertrouwen op mezelf en ging ik mijn eigen weg.

Lange tijd heb ik me kleiner dan mijn man gevoeld. Ik leunde op hem en geloofde te weinig in mijn eigen (introverte) kracht. Door de persoonlijke ontwikkeling die ik met behulp van de Maya-kalender heb doorgemaakt, staan we nu autonoom en gelijkwaardig naast elkaar. Ik heb een leven gecreëerd waarin harmonie, respect en vertrouwen de basis vormen. Een leven waarbij ik me afstem op wat het leven van me vraagt, in plaats van dat ik mijn wil erop legt.

De weg die ik gegaan ben, brengt veel vrijheid. De wijsheid die ik onderweg opgedaan heb, deel ik graag met jou. Ook jij kunt vanuit verbinding met jouw innerlijk kompas lichter leven. Als je maar op een juiste manier je intentie en stappen zet.


Je ontdekt in dit Innerlijk Kompas Programma:

 Hoe je de regisseur van je eigen leven wordt

Welke overtuigingen in jezelf omgezet mogen worden naar helpende overtuigingen.

  Hoe de emoties die je in het hier en nu ervaart, je de weg wijzen naar de kracht en mogelijkheden in jezelf.

  Jouw authentieke zelf en bedoeling in je leven.

  Hoe je niet alleen jezelf maar ook anderen (vanuit hun INNERLIJK KOMPAS) kunt helpen om tot groei, zingeving, vervulling en betekenis te komen.

 Hoe jij jouw eigen plek inneemt en zichtbaar wordt.

 Hoe jouw binnen- en buitenwereld met elkaar verbonden zijn.

 Hoe je een positief rolmodel voor de ander wordt.

 Hoe je kinderen, vrienden of collega’s een spiegel bieden voor je persoonlijke groei.

  Hoe je jouw fysieke, mentale, emotionele en spirituele ontwikkeling met elkaar verbindt.

 Hoe je onvoorwaardelijk van jezelf en van anderen houdt.

♥  Een nieuwe tool die je binnen je praktijk of gezin in kunt zetten.

 Hoe je vanuit deze investering in jezelf je bijdrage levert aan een wereld die wèl werkt en waar onze kinderen enorm naar verlangen.

Zo ga ik te werk

De basismodule is verbonden aan de kleuren en windrichtingen vanuit de Maya-kalender.

Vanuit je persoonlijk Innerlijk Kompas maak je direct de koppeling met je dagelijks leven. Je ontvangt antwoorden op vragen die NU spelen. Je ontdekt het waarom van de gebeurtenissen in je leven. Je leert hoe je inhoudelijk zelf een kompas voor een ander maakt.

De verdiepingsmodule is verbonden aan je groeigolf en hoe je per levensjaar afstemt op jouw kompas. Hierbij gaan we dieper op de oer-eigenschappen in van waaruit jij creëert. Hans Bolte is als gastdocent aanwezig en laat je vanuit systemische oefeningen ervaren hoe jij je eigen plek inneemt binnen je gezin of werk. Je ontdekt hoe jij vanuit je eigen waarden je koers bijstelt zodat je balans vindt. Het het-kind-in-jezelf speelt hierbij een centrale rol.


Je ontdekt het waarom van de gebeurtenissen in je dagelijks leven. Je weet in het NU, vanuit een nieuw perspectief, betekenis aan de situatie te geven. Je gaat vanuit de verbinding met je innerlijk kompas meer moeiteloosheid, overgave en vrijheid ervaren. Door meer trouw te worden aan jezelf, ont-moet je de ander pas echt.


Daarnaast ontvang je bij het volgen van het hele 4-daagse programma 52 dagen online-training. Theorie en praktische opdrachten helpen je tot een groter begrip van deze manier van leven en zijn. Ook houd je een dagboek bij waarin je bijhoudt wat er is gebeurt, hoe je je voelde en wat de overtuigingen zijn die eronder liggen.

Je leert hoe je inhoudelijk het Innerlijk Kompas maakt voor een familielid, cliënt of bekende. Deze kun je op een begrijpelijke en inspirerende manier aan hem uitleggen. Lees hier meer over dit kompas vanuit de Maya-kalender.

Voor wie?

In het Innerlijk Kompas Programma investeer je in jezelf. Wanneer jij jezelf serieus neemt en de moed hebt om jezelf te onderzoeken en herontdekken, weet ik zeker dat jouw leven vanuit verbinding met jouw innerlijk kompas zal veranderen. Wat nodig is, is dat je de verantwoordelijkheid neemt om dat wat je aangereikt krijgt ook werkelijk, vanuit het proces dat ontstaat, toepast. Wanneer je hier een duidelijke JA op voelt en enthousiast bent, ben je van harte welkom!

Investering

Je investering voor het Innerlijk Kompas Programma is 299 euro (incl. BTW) per module. Koffie, thee en lunch is inbegrepen. Inclusief 52 dagen online training.

Waar

Praktijk Puur Therapie en Coaching, Beethovenlaan 226, 7442 HH in Nijverdal.

We werken in kleine groepen van 3 a 5 personen. Wanneer de groep groter wordt, wijken we (vanuit overleg) uit naar een andere locatie en is Hans Bolte als tweede trainer het hele Programma erbij aanwezig.

Wanneer

Basismodule: zaterdag 13 april en 18 mei 2019
Verdiepingsmodule: zaterdag 22 juni en 6 juli 2019.

Tijd

9.30 – 16.00 uur. Vanaf 9.15 uur is de inloop en ben je van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

Innerlijk Kompas Programma pdf ⇐ flyer.

Reviews

Reacties van vorige deelnemers waren:
* Leerzaam en inspirerend
* Ik snap nu waarom mijn kind doet zoals hij doet. Er is meer begrip en inzicht gekomen
* Elke bijeenkomst was een dag van herkenning, verduidelijking en inspiratie
* Mijn IK-KOMPAS bracht veel duidelijkheid over mezelf. De spiegel met het IK-KOMPAS van mijn zoon, gaf een hele mooie herkenning en wijsheid. Erg blij dat ik dit nu ‘weet’
* Ik had geen verwachting. Kende de Tzolkin niet, maar wist dat ik hier naartoe ‘moest’. Dubbel en dwars blij dat ik dit gedaan heb!
* Het ervaren in opstellingen wat mijn kind me spiegelt, heeft de meeste impact op me gehad
* Sandra bracht het met veel kennis, kunde en overtuigend enthousiasme!
* Het was erg fijn om naast de online-training bij elkaar te komen.