Workshop AYAM

Hoe neem jij jouw plek in? Waarom reageer je je op het ene kind begripvoller dan op het andere? Waar sta je en wat heeft jouw klas van je nodig? Vanuit welke bril kijk jij naar het leven en waar zit jouw valkuil? Belangrijke vragen die je jezelf als leerkracht wellicht regelmatig stelt.
Om de dynamiek tussen kinderen in klassen te begrijpen, dienen we – voorbij gedachten en het gedrag – te kijken naar de onderliggende drijfveren van waaruit gedachten en gedrag van mensen voortkomen. Elk mens is gemotiveerd, alleen niet voor dezelfde dingen. Veel conflicten, onbegrip en frictie in klassen ontstaan omdat we de verwachting hebben dat anderen dezelfde motivaties en drijfveren hebben als wijzelf. Dat is in de meeste scholen zeker niet het geval en ook niet noodzakelijk. Elk kind wil zichzelf zijn en gehoord en gezien worden vanuit zijn kern. Erkenning en begrip daarop brengt rust en harmonie. Voor het kind èn voor de klas.

Het gedachtegoed van de Maya’s brengt inzicht in menselijke ontwikkeling en zingevingsprocessen. Je ontdekt wie je bent en wat de betekenis is van de gebeurtenissen die je meemaakt. Kennis van de Tzolkin (Maya-kalender) is waardevol om grip te krijgen op je eigen veelzijdige behoeften (waarden en drijfveren) maar ook van kinderen, familieleden en andere naasten. Vanuit inzicht en respect kun je beter en effectiever op elkaar afstemmen.

Wat geeft de workshop je?

Tijdens deze workshop (inclusief uitvoerig persoonlijk profiel ik-kompas t.w.v. € 37,50) krijg je inzicht in:
• welke kernkwaliteit in jouw leven belangrijk is;
• welke scheppingskracht verbonden is aan jouw zijn;
• de eenheid waarin je met je omgeving leeft;
• het waarom van de gebeurtenissen die je meemaakt;
• welke schaduwkant naar voren komt wanneer je onder druk staat;
• de spiegel met het paard/pony waarmee je een oefening doet;
• hoe jij tot steun voor de kinderen van deze tijd bent en welke veranderingen je daarin kunt maken.

De naam AYAM komt van het Engelse I AM, dat betekent IK BEN. Alles start met het beeld dat je over jezelf hebt. Wie ben jij? De AYAM training geeft antwoord op deze vraag. De kinderen van deze tijd hebben in hun zoektocht naar zichzelf, de groepsdruk, het prestatiegericht onderwijs en de grote hoeveelheid prikkels die op hen afkomen, meer dan ooit de steun van een bewuste volwassene nodig om zelfverzekerd hun weg in het Voortgezet Onderwijs te vinden.

AYAM is gericht op HOOFD – HART – LICHAAM ÈN ZIEL

Na afloop van deze unieke workshop weet je wat jouw kernkwaliteit is en hoe jij bedoeld bent. Dit ontdek je vanuit de Tzolkin (Maya-kalender). De paarden spiegelen jou in je gedrag zodat je ontdekt waar je nu staat. Daarnaast krijg je in deze workshop bewustzijn over een nieuwe kijk op het leven. Onze kinderen hebben open volwassenen nodig. Volwassenen die verder kijken dan de mentale ontwikkeling. Volwassenen die begrijpen dat onze kinderen hun steun hard nodig hebben om te kunnen worden wie ze zijn.

Wie

Leerkrachten en docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs die
• zichzelf èn de ander beter willen leren kennen
• een manier van zijn en doen willen leren waardoor kinderen beter in bloei komen
• een positief rolmodel voor kinderen willen zijn
• in verbinding met zichzelf willen staan
• bereid zijn in de spiegel, die hun klas (of het paard tijdens deze workshop) hen biedt, te kijken

Hoe

Het eerste gedeelte omvat theorie over de kinderen van deze tijd en wat ze nodig hebben om in hun kracht te komen. Daarnaast maak je kennis met het eenheidsbewustzijn en hoe jij van daaruit verbonden bent met je klas en omgeving. De rest van de workshop staat in het teken van praktisch bezig zijn. Je berekent vanuit de Maya-kalender je kernkwaliteit en scheppingskracht en je ervaart vanuit de spiegel die het paard je voorhoudt waar je nu staat en wat je nodig hebt.

Wanneer

Vrijdagmiddag 20 april van 14 tot 17 uur

Waar

Way4you, Wierdenseweg 23a in Daarle

Kosten

177 euro (excl. BTW) Incl. koffie, thee en persoonlijk profiel ‘ik-kompas’ t.w.v. 37,50 euro

Korting

Bij inschrijving van minimaal 1 maand van tevoren profiteer je van €50,- korting op de totaalprijs. Je betaalt dan slechts € 127,- p.p. (excl. BTW).

Aanmelden

Deze training is toegankelijk voor maximaal 10 deelnemers. VOL=VOL.
Wil jij het verschil maken voor onze kinderen?
Meld je aan via ayamtraining@gmail.com of kijk voor meer informatie op www.way4you.nl of www.tzolkind.nl

De missie van Laura en Sandra

Het is onze missie dat kinderen vanuit kracht hun plek in het Voortgezet Onderwijs vinden. Dit lukt wanneer we ze geen trucjes aanleren maar helpen de wijsheid in henzelf te vinden. Vanuit verbinding met jezelf ontstaat zelfvertrouwen en weerbaarheid. In hun ontwikkelproces hebben ze de hulp van open en bewuste volwassenen nodig, die volwassene dat ben jij!