Zijnskunde

Je wilt meer genieten. Minder moeten. Vertragen. En bovenal puur mens ZIJN.

Zijnskunde gaat over het-kind-in-jezelf, onbevangen leven, vertrouwen, loslaten, geduld en liefde. De weg gaan van minder doen, naar meer zijn. Vanuit overgave leven. In het NU. Accepteren wat je ervaart en daarmee ‘zijn’. Met de mooie èn de minder mooie gevoelens.

Zijnskunde is ontstaan vanuit onze levenservaring in het onderwijs en ons gezin met inmiddels 2 puberzonen. Het is uniek doordat het gebruik maakt van zowel de oude spirituele traditie van de Maya’s als de eigentijdse principes van Servant Leadership. Gemengd met een specialistisch sausje uit o.a. de InnerChild therapie biedt Zijnskunde naast inspiratie ook praktische tools die jou helpen in het ontwikkelen van je puurheid. Je ontdekt hoe je vanuit een vernieuwd en breder perspectief kijkt naar jezelf en het leven. Je ontvangt handvatten van waaruit je het contact met je innerlijk kompas hervindt en groeistappen in jezelf zet. Hierdoor komen je emoties, gevoelens en intuïtie meer centraal te staan.

Zijnskunde is verweven in de diensten die aan worden geboden bij Tzolkind. Het is ook terug te vinden bij ons moederbedrijf: Puur Therapie en Coaching waarin ik samen met mijn man, Hans Bolte, werk.

Missie

ZIJN vanuit puurheid
Je ego is niet goed of fout. Het wil er zijn en geeft je levenservaring. Wij brengen een frisse wind m.b.t. de manier waarop je met je ervaringen en gedachten omgaat. Het denken krijgt een minder prominente plek en je leert hoe je als mens je eigen plek inneemt, trouw wordt aan jezelf (zelfliefde) en zo een positief rolmodel wordt voor de ander.

ZIJN vanuit je hart
Wanneer je hoofd en hart verbonden zijn met elkaar, ontstaat balans. Je leeft vanuit acceptatie en aanvaardt wat je voelt. Wat je een ander geeft is in evenwicht met wat je ontvangt. Je hebt je grenzen helder en hebt leiderschap over je leven genomen. Vanuit verbinding met je (verborgen) talenten, mogelijkheden en innerlijke waarden leef je zoals jij bedoeld bent.

ZIJN vanuit moeiteloosheid
Elk mens heeft het nodig te kunnen ontspannen en genieten. Doordat je leeft vanuit de vraag wat het leven van jou wil, ben je niet langer druk met de werkelijkheid naar je hand te zetten. Je zet duidelijke intenties en vertrouwt vervolgens op de natuurlijke verloop van het leven. Vanuit geduld en bewust-zijn trek je de juiste omstandigheden aan die jou verder helpen.

Visie

Steeds meer mensen lopen vast door de hoge druk en verwachtingen van henzelf en de maatschappij. Ze voelen druk om altijd wat te moeten doen, leggen de lat hoog en zijn vervreemd geraakt van wie ze werkelijk zijn. Zijnskunde herinnert je aan je essentie, je pure kern, van waaruit al het leven ontstaat. Het leert je op tijd een adempauze in te lassen en de antwoorden in jezelf te vinden.

Bij problemen wijs je niet langer naar de ander. Je zoekt de erkenning niet langer buiten jezelf. Ook doe je je niet mooier voor dan je bent. Het gaat over imperfect en eerlijk durven zijn. Mens zijn met alles erop en eraan. Je leeft meer PUUR zoals je je voelt en durft kwetsbaar te zijn. Het zijn de niet-helpende overtuigingen en rolpatronen in jezelf die je belemmeren in je groei.

Zijnskunde komt met verrassende aanwijzingen en deze benadering leidt tot acceptatie en houvast bij lastige vraagstukken die in je dagelijks leven spelen. Het herinnert je aan je verlangens en dat je deze centraal mag stellen. Door goed voor jezelf te zorgen èn daarbij de ander te zien en te erkennen in wat hij nodig heeft, ontstaat ruimte voor vrijheid, liefde en geluk.

Voor wie?

Zijnskunde is er voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen. Wij bieden gastlessen, lezingen, workshops en (intercollegiale) hulp rondom ‘zijn’.

Zijnskunde richt zich ook op organisaties. Een organisatie is, net als binnen een gezin dit de ouders zijn, een weerspiegeling van de directie. Alles wat onder ‘de bovenlaag’ zit, is een reflectie van jezelf. Wij zien het belang van inzicht in de totale mens waarbinnen hoofd, hart, lichaam en ziel samen gaan. Daarom bieden we intern op maat gemaakte programma’s aan om de onbewuste overtuigingen die ons drijven inzichtelijk te maken. Hierdoor gaan organisaties beter werken en investeren we in de toekomst.

Contact

Heb je vragen of interesse? Neem contact met ons op via info@tzolkind.nl of bel 06-42639632 (Sandra) en vraag naar de mogelijkheden.